Ingrediënten
500 gram aardperen
200 gram shii-take
olie
teentje knoflook
5-7 dl groentebouillon
2 dl crème fraîche of koksroom
versgemalen witte peper
1 eetlepel shii-take tapenade

Aardperensoep met shii-take truffel tapenade

Schil de aardperen en snijd ze in plakjes.

De shii-take hoef je niet te wassen, het steeltje er af halen en ze doormidden snijden.

Bak de shii-take kort aan in een beetje olie met een teentje knoflook.

Doe de shii-take over in een ruime pan met groentebouillon en breng die aan de kook.

Voeg na 5 minuten de aardpeer toe en laat die garen tot hij zacht is geworden, dit duurt ongeveer 5 minuten.

Pureer de soep en haal hem door een zeef.

Voeg witte peper en de room toe.

Roer er op het laatst shii-take tapenade door en strooi nog wat bruin brood croutons over de soep.

Recept van Annette van Ruitenberg, schrijfster van diverse culinaire boeken